Kätketty Vuosaari

Kätketty Vuosaari on Klockriketeaternin yhteisötaiteellinen hanke, joka käynnistyi keväällä 2016 Vuosaaressa. Hankkeen puitteissa järjestetään monitaiteisia työpajoja 13-15-vuotiaille nuorille.

Työpajoissa kuvan, tarinan, äänen ja runon keinoin syntyneet teokset sijoitetaan Vuosaaren ympäristöön taidepoluksi, joka tekee näkyväksi arkipäiväisiä ympäristöjä muuttaen niiden merkityksiä. 

Projekti toteutetaan osana Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -hanketta yhteistyössä kaupunginosien toimijoiden kanssa. Helsingin malli -hankkeessa pyritään sekä lisäämään kaupunginosien taidetarjontaa että tukemaan paikallisia asukkaita ja yhteisöjä taiteen tekijöinä.

 

 

 

Tiedote 4/2017:

Nuoret tekevät Vuosaaren - taidepolku toukokuussa

Klockriketeatern on yhdessä vuosaarelaisten nuorten kanssa toteuttanut taidekokonaisuuden, joka johdattelee kävijän kokemaan Keski-Vuosaaren kävellen. Kätketty Vuosaari -taidepolku on osa Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -hanketta.

Polun varrella kuullaan ja nähdään vuosaarelaisten nuorten tekemiä taideteoksia ajasta - menneestä, siirtymisestä, muistoista ja kaiken lopusta - muistuttaen samalla arkisen ympäristön ajallisista kerrostumista sekä kulttuuriperinnöstä.

Teokset ovat niin kirjoitelmia, videoinstallaatioita, äänimaisemia ja paikan päällä esitettäviä monologeja. Tule mukaan näkemään, kuulemaan ja kokemaan minkälaisia nuoria taiteilijoita Vuosaaressa on!

Taidepolun lähdöt ovat perjantaina 12.5., klo 17.00 & 17.30 (osana Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtumaa) ja lauantaina 13.5., klo 11.00 & 11.30, Vuotalolta (Mosaiikkitori 2).

Jotta kaikki kulkijat saisivat mahdollisimman paljon irti polusta, meidän on rajoitettava ryhmien kokoja. Tämän takia otamme vastaan ilmoittautumisia 10.5. mennessä osoitteeseen catariina.salo@gmail.com. Ilmoita nimesi ja mihin lähtöön haluat osallistua. Merkitse otsikkoon “Taidepolku, Vuosaari”.

Polun toteuttamiseen ovat osallistuneet Vuosaaren peruskoulu, Debora-hanke, Meri-Rastilan nuorisotalo, Vuosaari-Seura sekä Vuosaaren Lähiöasema. Helsingin malli -hankkeen tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa.

Taidepolku on ilmainen ja kestää noin 2 tuntia.

Seuraa tapahtumaa instagramissa @katkettyvuosaari ja Klockriketeaternin Facebook-sivulla!

Lisätiedot ja haastattelut:
Julia Hovi
Projektikoordinaattori
julia.h.k.hovi@gmail.com

             

 

 

 

 

 

 

#Psst Vuosaari

#Psst Vuosaari on Vuosaaren Helsingin malli -hankkeen toimijoiden Klockriketeaternin, KOM-teatterin ja Suomen valokuvataiteen museon yhteenliittymä, joka järjestää tapahtumia vuosaaren asukkaille ja yhteisöille.

Seuraa tapahtumiamme yhteisiltä Facebook-sivuiltamme !

 


Tulossa:

 

KulttuuriX-taidefestivaalilla juhlitaan Meri-Rastilaa taiteen keinoin!

 

 

Psst Vuosaari eli Klockriketeatern, Suomen valokuvataiteen museo ja KOM-teatteri jalkautuvat Meri-Rastilaan järjestämään KulttuuriX-taidefestivaalia 4.-9.9.2017. 

Viikon mittaisella taidefestivaalilla järjestetään monitaiteisia työpajoja paikallisille asukkaille. Kolmena iltana yleisö voi tulla katsomaan valaisutyöpajassa syntyneitä valoteoksia.  KulttuuriX-festivaalissa paikalliset tekevät omia kotikulmiaan näkyväksi taiteen keinoin. Festivaali tarjoaa  alustan erilaisille työpajoille, esityksille sekä taideteoksille.

Festivaali huipentuu lauantaina 9.9. Sjökullan torpalta Meri-Rastilan ostoskeskukselle ulottuvaan kulttuuripolkuun, jossa nähdään työpajojen tuloksia. Päivä alkaa picnic-tapahtumalla Sjökullan torpalla. Luvassa on mm. elävää musiikkia, tanssia, kokemuksellinen aistimatka lapsuuden kesiin. Tilaisuus on kaikille avoin, mukanaan voi tuoda huovan ja eväitä, tarjolla myös maistiaisia syötävästä puutarhasta sekä tietoa villivihanneksista. Halukkaat voivat myös istahtaa Kutsuvieraat-pöytään, jossa pääsee osalliseksi yhteisötaideteokseen ja voi tutustua tuntemattomiin. Meri-Rastilan luontoon levittyvän polun varrella koetaan muun muassa ääni-installaatioita, valoteoksia, lukudraamaa sekä valokuvaprojisointeja.

Lisätietoja ohjelmasta julkaistaan elokuussa!

 

Menneet tapahtumat:

 

 

 

Paljasta Vuosaaresi! -kohtaamiskulma

 

KOM-teatteri, Klockriketeatern ja Valokuvataiteen museo eli yhdessä "Psst Vuosaari" ottavat Vuotalon gallerian haltuunsa Vuosaaren asukkaiden kanssa helmikuussa.

Paljasta Vuosaaresi on vuosaarelaisten yhteinen pop-up -olohuone, joka on avoin kaikille. Kohtaamisia yhdistävät vuosaarelaisten havainnot ja kokemukset Vuosaaresta. Jäljitämme Vuosaaren olemusta asukkaiden tuomin kuvin, esinein ja kertomuksin. Tule mukaan paljastamaan oma Vuosaaresi!

Kohtaamisten aikana kuullut, kirjoitetut, kuvin ja esinein varustetut muistot käsitellään lopulta kaikille avoimissa työpajoissa ti 21. - to 23.2. klo 13-18.

Paikka: Vuotalo, Mosaiikkitori 2.

Aika: 6.-28.2.2017, arkipäivisin klo 13-18.

 


 

Non-stop tapahtumapiste Tallennetut kelat Vuosaaren katufestareilla 27.8.2016

#Psst Vuosaari järjesti elokuussa non-stop tapahtumapisteen nuorten järjestämillä Vuosaaren katufestareilla. Tallennetut kelat -tapahtumapiste keräsi Vuosaaren asukkaita pistäytymään tägäämään kelansa oviin, poseraamaan Intax-valokuviin, pukeutumaan roolivaatteisiin sekä antamaan äänensä Klockriken ääni-installaatioon. 

Katso Timelapse-video ja kuuntele ääniteos alta: