I väntan på att teatrarna får öppna igen – ta del av våra digitala produktioner

10.02.2021 kl. 11:48
Vi är många som väntar på att få återuppleva teaterns magi och mötet som uppstår mellan konstnärerna och publiken. Tills teatrarna får öppna igen, vill vi påminna om olika sätt att ta del av teater – digitalt!

Här har vi samlat Klockriketeaterns digitala produktioner som du kan se och höra var och när du vill, helt gratis.

Upplev teater under pandemin – digitalt!
 

Klockriksteaterns läsning av pjäsen Insulted. Belarus
1. Läsning: Insulted. Belarus

Som en solidaritetsyttring med folket och teaterbranschen i Belarus ger Klockriketeatern, tillsammans med teatrar runt om i världen, en läsning av Andrej Kurejtjyks pjäs Sista Droppen. Belarus(sia). Läsningen sker på engelska och publiceras som en video.
Se läsningen här.

 

Klockriketeaterns hörspel: Svaret är Nej! av Christer Kihlman
2. Hörspel: Svaret är Nej!

Ett hörspel i sex avsnitt. Christer Kihlmans monolog i Dan Henrikssons tolkning. En skarp djupanalys av världens tillstånd och humanismens förfall.
Lyssna på hörspelet här.

 

Shakespearepodden, samtal om scenkonst
3. Podcast: Shakespearepodden – Samtal om scenkonst

Klockriketeaterns egen podcast. Konstnärer, teatervetare och andra Shakespearekännare analyserar Shakespeare förr och nu. På vilka olika sätt kan hans texter läsas, spelas och ses?
Lyssna på Shakespearepodden här.

 


4. Melodrama: Silver och jag

Det här är historien om vänskapen mellan en man och hans åsna, en öm betraktelse av livets och naturens kretslopp i en by i Andalusien. Författaren Juan Ramón Jiménez fick Nobelpriset i litteratur 1956. Klockriketeaterns Silver och jag är ett melodramaverk – det vill säga att texten är komponerad, men framförs av talröst.
Lyssna på Silver och jag här.

 

Klockriketeatern