Tervetuloa Klockriketeaternin arkistoon

Kiertueella, 29.4.2023
Artikel

Esitys näyttää herkullisesti karnevalisoiden, kuinka ajankohtainen klassikkonäytelmä on myös nykypäivänä, mutta pysyy samalla uskollisena sekä Shakespearen tekstille että kielelle. Tragediaa, komediaa, silosäettä ja glitter-toogaa.

Lue lisää

20.3.2022
Artikel

Klockriketeatern osallistuu Kansallisteatterin Ukrainan tukikonserttiin. Voit valita neljästä hintaluokasta (20-150€), kaikki lipptulot lahjoitetaan lyhentämättöminä Unicefille.

Video ensi-ilta
Artikel

Klockriketeaternin 30-vuotisjuhlan kunniaksi tarjoamme retrospektiivisen katsauksen kaikkien aikojen suurimpaan tuotantoomme, eeppiseen musiikkiteatteriesitykseen Aniara – Ajan ja tilan fragmentteja. Katso uudet videot esityksestä ja lue taiteellisen työryhmän blogitekstit tästä!


 
2019-21
Artikel

Hyvän elämän jäljillä. Klockriketeaternin, KOM-teatterin ja Suomen valokuvataiteen museon monivuotinen yhteistyö huipentuu tänä syksynä eri tapahtumista koostuvaan festivaaliin. Yhdessä vuosaarelaisten kanssa sukellamme kaupunginosan menneisyyteen ja tulevaisuuteen, herätämme eri paikat eloon tarinoiden avulla sekä juhlimme taiteen tekemisen ja kokemisen riemua. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

31.1.-18.2.2023
Artikel

Tulevaisuutta käsittelevässä, riemastuttavassa ja voimakkaan visuaalisessa esityksessä mikään ei ole mahdotonta. 

Lue lisää

Katso lukudraamma tästä
Artikel
Solidaarisuuden osoituksena Belarusin kansaa ja maan teatterikenttää kohtaan Klockriketeatern esittää llukudraamana Andrei Kureichikin näytelmän Insulted. Belarus(sia). Lukudraama esitetään englanniksi ja julkaistaan videona.
2020
Artikel

Taidetta, tekoälyä ja keskusteluja tulevaisuudesta tässä kaksipäiväisessä tapahtumassa. Konserttiversio teoksesta Aniara: fragments of time and space yhdessä Key Ensemblen kanssa. Seminaari – Onko tekoäly taiteilijan uusi pensseli?

2020
Artikel

Tässä kansainvälisessä symposiumissa kuulemme puheenvuoroja teatterialan ammattilaisilta ja Shakespeare-asiantuntijoilta. Tuomme esille ajankohtaisia näkökulmia Shakespearen teoksiin Suomessa ja muualla maailmassa.

Kuuntele podcast tästä
Artikel

Kuusiosainen kuunnelma. Christer Kihlmanin syväluotaava analyysi maailman tilanteesta ja humanismin rappeutumisesta, Dan Henrikssonin elävänä tulkintana. Esityskieli: ruotsi.

2019
Artikel

Klockriketeaternin ja moninkertaisesti Grammy-palkitun yhdysvaltalaiskuoron The Crossingin yhteistyö on läpisävelletty, visuaalisesti häkellyttävä teos, joka vie yleisön avaruusmatkalle ihmisyyden äärelle, matkalle ikuisuuteen tuhoamaltaan planeetalta.

 

2019
Artikel

Peter Weissin klassikko kuvaa Jean Paul Marat’n ja Markiisi de Saden kuvitteellisen kohtaamisen, Charentonin mielisairaalan potilaiden esittämänä. 

Juha Hurmeen ohjaama,Thalia-palkittu Marat/Sade on yhteistyö Sirius Teaternin ja Teater Mestolan kanssa.

2018
Artikel
Athos, Portos ja Aramis, kolme 1700-luvun ranskalaista herrasmiestä kohtaavat nykypäivän Wienissä. Heillä on missio, joka johtaa heidät läpi itäisen Euroopan, Unkarin, Romanian, Moldovan ja Transnistrian kautta Ukrainaan.
2018
Artikel
Klockriketeaternin ja Von Krahl Teaterin fantasiasta ammentava satiiri Ice sukeltaa lempeästi, mutta purevasti fasistiseen mielenmaisemaan. Esityksen keskiöön nousevat kysymykset ääriliikkeiden noususta ja ihmisen ominaisuudesta hurahtaa ajatteluun, joka sulkee pois suuren osan ihmiskuntaa ja kokee oikeuttavansa jopa väkivallan.
2017
Artikel
De langerhanska öarna on uutta suomenruotsalaista draamaa, jossa eksistentiaaliset kysymykset nousevat esiin. Näyttelijöinä nähdään Ylva Ekblad ja Stina Ekblad, ohjaajana Ulrika Bengts.
2016-18
Artikel

Klockriketeaternin yhteisötaiteellinen hanke, jonka puitteissa järjestetään monitaiteisia työpajoja 13-15-vuotiaille nuorille. Kuvan, tarinan, äänen ja runon keinoin syntyneet teokset sijoitetaan Vuosaaren ympäristöön taidepoluksi.  Toteutetaan osana Helsingin malli -hanketta.

2016
Artikel

Kielet ja mielet sekoittuvat kahdeksan näyttelijän vallatessa Teatteri Takomon. Näyttämöllä yksilöistä tulee yhteisö. Yksilöiden käytös yhdenmukaistuu. Aikamme on yksilökeskeinen, vaikka yhä enemmän puhutaan yhteisöistä. Meillä jokaisella on tarve kuulua yhteisöön, tulla nähdyksi, kuulluksi ja ohjatuksi. Ulkopuolisuus on pelottavaa.

2015
Artikel
Duncan Macmillanin Lungs menestysnäytelmä kertoo elämästä, rakkaudesta ja ekologisten valintojen vaikeudesta. Yhteiskunnallisesti tiedostavana ihmisenä on helppo todeta, ettei lapsen saaminen ole maapallon kannalta ekologisin vaihtoehto.